DHI Saç EKimi

DHI Saç Ekim Tekniği

Başarı oranının en yüksek olduğu sistemdir. Alım bölgesinden donör alandan greftler toplanır, ardından yine kalemler sayesinde alınan saçlar cilde kesi, kanal açılmadan direk doğrudan yerleştirilmesi sağlanır. Bilinen saç ekim yöntemlerinde donör bölgeden alım gerçekleşir sonrasında kanallar açılır ve en son açılan kanallara kökler yerleştirilir toplamda 3 aşamada işlem gerçekleşmiş olmaktadir. DHI KALEM TEKNİĞİNDE işlem İKİ aşamada gerçekleşir donör bölgeden alım yapılır ve kökler kalemlerle direk doğrudan ekim işlemine geçilmesini sağlar. Sağlıklı dokulara zarar vermeden uygulanan bu yöntem çok daha sık ekimlere imkan tanıması açısından avantajlı olamasının yanı sıra kanal açımı olmayacağından TIRAŞSIZ EKİM imkanı sağlamaktadır. Yöntemin tercih edilme sebebi; kökler alındıktan sonra bekletilmeden hemen yerleştirilmesidir. Böylece başarı oranı ve greftlerin sağlıklı kalması diğer yöntemlere göre daha fazladır. Son yıllarda en çok tercih edilen yöntemdir ve yıldızı parlamaktadır.Özellikle sıkılaştırma çalışmalarında tıraşsız ekim imkanı ile gençlerin gözdesi haline gelmiştir.

Avantajları Neler:

  • Kanal açma ve saç kökünü yerine yerleştirme işleminin dhı kalemleri ile aynı anda direk yapılması ; toplanan saç köklerinin uzun süre beklememesini sağlar. Diğer yöntemlere göre başarı oranı yüksektir.
  • Çok ince uçlar ile çalışıldıği için saç derisinde herhangi bir iz oluşmaz. (Dhi saç ekiminde deriyi delerek ekim yapılır. Klasik FUE tekniğinde ise, deri kesilerek ekim yapılır ve travma izi fazlaca görülür.
  • Saç nakli operasyonunda doğallığı sağlayan en önemli etkenlerden birisi de doğru açıdır Kalem tekniği ile saç ekimi uygulamasında istenilen açılar çok kolaylıkla sağlanır. Dolayısı ile, gerçeğinden ayırt edilemeyen doğal görüntüler elde edilir.
  • DHI tekniğinde ekim bölgesinde santimetre kareye 60 ile 80 kök düşer ( 120 ile 140 tel) Kalemin ince uçlu olması ve ucun medical yapısının eğimi rahat verilir şekilde tasarlanması doğal görünüm başarısını arttırır.
  • Özel medical yapısı sayesinde saç ekimi esnasında deriye kesi atılmadan köklerin kalem içerisine yerleştirilip doğrudan ekim yapılıyor olması , uzun saçlı bireyler de saçlarını kesme zorunluluğunu ortadan kaldırır ve tıraşsız ekim yapılmasını sağlar.
  • Seyrek saçlar arasına girilip kolaylıkla saç sıklaştırma ile traşsız aralara saç ekimi işlemi yapılabilinir.
  • Bazı hastalarda donör alanın yetersizliği ile istenilen greft sayısına ulaşılamıyordu. Son dönemlerde çene altı dediğimiz sakal bölgesinden greft alımı ile istenilen sayılar elde edilir hale geldi. Sakaldan saç ekiminde, verteks bölgesinde başarı oranı saç greftine göre daha yüksektir. Dhı kalem tekniğinde bu alanda yön vermek çok daha kolaydır.
  • Kadınlarda uygulaması en rahat ekim tekniğidir.
  • Kaş ekimi uygulamasında dhi saç ekimi diğer ekim türlerine göre en iyisidir. Açı çok daha kolay verilir. 0,6 mm gibi çok ince uçlarla kaş ekimi yapılır. Birli greftlerin çalışılabileceği tek sistemdir. Kaşlarda ikili üçlü ve dörtlü greftler kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Sakal nakli uygulamalarında açı çok önemli olduğu için dhi saç ekimi ile en iyi sonuçları almak mümkündür. Sakallar bilindiği üzere tekli greftlerden oluşur bu nedenle ikili üçlü dörtlü kökler kullanılamaz.
  • Kanal ekimlerinde (fue) kanamayı azaltmak için adrenalin kullanılır. Dhı saç ekimlerinde kesi atılmadığı için yoğun kanamalar oluşmaz . Adrenalin kullanılmasına gerek kalmaz. Saçlı deriyi şişirmek için izotonik sıvı serum fizyolojik vermeye gerek yoktur . Bundan dolayı da saç ekimi sonrası şişlik nispeten daha az görülür. Dolayısı ile adrenalin kullanımına bağlı nekroz oluşumu gibi komplikasyonlar dhi saç ekimi uygulamasında hemen hemen hiç oluşmaz.
  • Şok dökülme diğer yöntemlere göre daha az görülür. ( adrenalin kullanılmamasıdır).
  • İlk yıkama işlemi travma ve tahribat az olduğundan 2. Günde rahatlıkla yapılabilir. 8 ile 10 günde saç ekimi işlemi yapılmamış gibi hasta hayatına devam eder .